Najboljim studentima Pravnog fakulteta 100 stipendija

Državni Pravni fakultet u Beogradu dodelio je danas 100 stipendija najboljim studentima, za šta je iz sopstvenih sredstava izdvojio deset miliona dinara, a ministar prosvete Srđan Verbić poručio je na svečanosti da država planira da napravi "manje surovu" podelu na budžetske i samofinansirajuće studente.


- Nekome sudbina zavisi od tih par bodova - rekao je Verbić i istakao da na fakultetima treba da bude više konkurencije ali ne i takav stres i najavio da ministarstvo radi na tome da školarina na svakom fakultetu bude transparentna.

Fakultet šestu godinu zaredom dodeljuje stipendije najboljim studentima slabog materijalnog stanja i prva rata krenuće od januara 2015. godine i biće isplaćivana narednih deset meseci.

Rata je 10.000 dinara, a stumilaciju je dobilo 20 studenata druge godine, 30 treće i 40 akademaca četvrte godine. Takođe, stipendije su dodeljene i za 10 studenata master studija.

Dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović istakao je da ova društveno odgovorna akcija treba da dobije širi odjek.

- Ne može država sve da finansira, verujem da svaka visokoškolska ustanova, može da nađe sredstva, ako ne za sto, makar za po jednu stipendiju na svakoj godini studija - rekao je Avramović.


Izvor: http://www.blic.rs

Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget