Borba protiv prevara i korupcije

Prevare i korupcija su svakodnevna pojava u svim kompanijama, bez obzira na njihovu veličinu ili delatnost kojom se bave. Da bi se prevarne radnje suzbile i otkrile veoma je važno da postoji rešenost menadžmenta kompanije da prati rizik od prevare i da bude spreman da određena sredstva odvoji za razvijanje i unapređuje internih mehanizama zaštite i detekcije zloupotreba.

Prevare i korupcija su svakodnevna pojava u svim kompanijama, bez obzira na njihovu veličinu ili delatnost kojom se bave.

Da bi se prevarne radnje suzbile i otkrile veoma je važno da postoji rešenost menadžmenta kompanije da prati rizik od prevare i da bude spreman da određena sredstva odvoji za razvijanje i unapređuje internih mehanizama zaštite i detekcije zloupotreba.U Beogradu je 11-12. decembra 2014. godine održana Međunarodna naučno stručna konferencija "Borba protiv prevara i korupcije", u organizaciji Fakulteta za poslovno industrijski menadžment Univerziteta "Union" iz Beograda. Predsednik Organizacionog odbora konferencije je profesor dr Milija Bogavac.

Konferenciju su otvorili državni sekretar Ministarstva pravde, Radomir Ilić, i profesor dr Milija Bogavac. Posle njih učesnicima se obratio i Dejan Jeremić iz Septia Academy – Beograd. Tom prilikom akcenat je stavljen na značaj same konferencije u pogledu informisanosti učesnika na opasnosti, koje sa sobom povlače prevarne radnje i u državnim i u privatnim kompanijama.

Na konferenciji su se učesnicima obratili predavača ne samo iz Srbije već i iz Bugarske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Češke. Tokom dva dana trajanja konferencije održano je više stručnih predavanja na temu prevara i zloupotreba u kompanijama, a govorilo se i o trenutnoj situaciji kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Takođe, prezentovale su se i analizirale napredne metode, koje bi mogle uticati na smanjivanje internih i eksternih pravarnih radnji u kompanijama. Interesantan je podatak da najviše prevara i zloupotreba ima u farmaceutskoj industriji, dok je naftna industrija na drugom mestu.


Organizacioni odbor konferencije

prof. dr Milija Bogavac, predsednik, FPIM
prof. dr Vladimir Stojanović, FPIM
prof. dr Nada Živanović, FPIM
prof. dr Isidor Jevtović, FPIM
prof. Yaroslav Vyklyuk, DSc, Bukovinski univerzitet
prof. dr Zoran Čekerevac, FPIM
mr Dejan Jeremić, Norips - Septia Academy
mr Srđan Maričić, FPIM, Beograd
Slobodan Dimitrovski, CIA, CGAP – Makedonija
Marija Kušić Radovanović, Raiffeisen bank


Ova konferencija je bila prilika da se naučnici, eksperti, privrednici i šira javnost upoznaja sa trenutnim stanjem i perspektivama u okviru tematskih oblasti obuhvaćenih programom. 


Izvor: http://pcpress.rs
Izvor: http://www.meste.org
Ознаке:

Post a Comment

[facebook][blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

© Copyright 2014 | "EVROPA NA DLANU" | Informacione uslužne delatnosti |. Theme images by sndr. Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget